STIRI_long

Adam Peaty se luptă cu depresia

Adam Peaty se luptă cu depresia

Adam Peaty este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi olimpici în ramura de sport natație. A dominat podiumul aproape 10 ani și părea că în continuare este capabil să facă acest lucru. Viața de sportiv la un nivel atât de înalt nu este ușoară. Antrenamente și pregătiri fizice fără oprire. Prețul este scump pentru acele câteva minute petrecute pe podium cu medalia în gât. În spatele acestor rezultate sunt doar sacrificii și pasiune pentru sportul respectiv.

Adam Peaty a încetat să mai aibă pasiune pentru înot. Prin urmare fiecare zi de antrenament devenise o zi chinuitoare. Presiunea din partea celor din jurul lui se resimte. Astfel înotătorul de înaltă performanță a cedat psihic. Triplul campion britanic a anunțat că va fi absent la Campionatul Mondial de Natație care va avea loc în luna Iulie. Principalele motive sunt problemele de sănătate mintală.

„Spirală autodistructivă” cum a afirmat Adam Peaty. Dorința lui este ca în acest timp să aibă posibilitatea de-a se reculege. Își dorește să se regăsească și să iasă din această situație neplăcute. Recunoaște că o dată ce-a intrat în starea depresivă a apelat la alcool. Mai mult de atât recunoaște că acest consum i-a accentuat mai tare depresia și și-a pierdut motivația, dar și pe mama fiului său.

[wpforms id="6518" title="true"]