STIRI_long

Adversarii României la Euro 2024

Adversarii României la Euro 2024

În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată într-o grupă destul de dificilă. Din grupa E mai fac parte naţionalele Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei. Favorită la câştigarea grupei e Belgia pentru că are jucători de mare valoare dar pentru poziţia a doua a clasamentului se bat celelalte 3 formaţii. Noi sperăm ca la sfârşitul celor 3 partide pe locul 1 sau 2 să foe România.

Belgia

Belgia este una dintre cele mai importante formaţii de pe continent. Putem spune că este una dinre favoritele la trofeu. Lotul belgienilor este cotat foarte bine. Din grupa de calificare Belgia, a mers de pe prima poziție, acumulând aproape maxim de puncte.  Jucătorii acestei echipe evoluează la formații de top din Europa. Cel mai important jucător belgian putem spune că este Kevin de Bruyne, care este conducătorul de joc al celor de la City. Jeremy Doku tot de la City sau Romelu Lukaku nu mai au nevoie de nici o prezentare. Această generație a Belgiei este una dintre cele mai bune din istoria lor și nu mai au nevoie de nici o prezentare.  În meciurile directe contre României, naționala noastră are un bilanț pozitiv. Ne-am întâlnit de 5 ori cu ei și bilanțul este de 2 victorii Belgia și 3 România.

 Ucraina

Nu este văzută de foarte multă lume ca o selecționată cu șanse la Euro 2024, dar dacă aruncăm o privire asupra lotului, vedem că sunt o formație foarte valoroasă. Fanii ucrainienilor au în acest moment alte probleme, cele cu războiul, astfel că fotbalul nu este principala lor preocupare. Ucrainienii au ajuns în Germania la Euro după ce au învins pe Islanda în play-off cu scorul de 2-1. Până aproape de final ucrainienii au fost conduși.  Lotul lor este unul plin de vedete din cele mai importante campionate europene. Zinchenko de la Arsenal sau Mudryk sunt vedetele din teren ai ucrainienilor. Mykolenko este un alt jucător de valoare din Ucraina ce evoluează în Premier League la Everton. Lunin, portarul senzație al celor de la Real Madrid va apăra poarta ucrainiană pe durata turneului final. Trebuie să fim foarte atenți la această națională pentru că are jucători deosebit de importanți în toate compartimentele.

Slovacia

Este cea de-a treia formație din grupa noastră. Deși la prima vedere nu pare a fi o națională de top a continentului nu trebuie să ne credem câștigători încă de la început. Milan Skriniar sau Lobotka reprezintă cei mai importanți jucători ai slovacilor. Aceștia au reușit să se califice la ultimele 3 turnee finale de campionat european.

Programul României

România – Ucraina 17 iunie ora 16:00

Belgia – România 22 iunie ora 22:00

Slovacia – România 26 iunie ora 19:00

Campionatul European se anunță a fi unul minunat pentru tricolorii noștri. Ne așteaptă meciuri foarte importante în compania unor adversari extraordinari.

[wpforms id="6518" title="true"]