STIRI_long

COSR nu are capacitatea de-a susține financiar sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Lozul „TEAM ROMÂNIA” este salvarea sportivilor

COSR nu are capacitatea de-a susține financiar sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Lozul „TEAM ROMÂNIA” este salvarea sportivilor

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat că nu are bugetul necesar pentru a susține deplasarea delegației, la cel mai mare eveniment din lumea sportului. Mai mult de atât, această informație a fost lansată abia acum, când ne despart mai puțin de 100 de zile și sportivii se antrenează „la foc continuu” pentru a reprezenta România cu succes.

În momentul de față nici nu mai contează întrebarea „venim cu medalii de la Paris?”

Situația este destul de tristă, deoarece Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu are posibilitatea de-a susține celor peste 150 de sportivi deplasările și cheltuielile obligatorii unei delegații naționale, preț de o lună în Franța. Motiv pentru care Forul a cerut ajutor Guvernului pentru ai sprijinii pe sportivii calificați la Jocurile Olimpice.

Ordonanța de Urgență a fost emisă de Guvern

Guvernul României s-a mobilizat rapid în salvarea sportivilor ce urmează să se deplaseze la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Eveniment ce va avea loc din data de 26 Iulie ( vineri),până în 11 August ( duminică). Astfel delegația României va putea fi prezentă la ce-a de-a XXXIII ediție a  Jocurilor Olimpice, datorită Loteriei Române. Prin ordonanța urgență s-a emis „Lozul Special” cu denumirea „TEAM ROMÂNIA”.

Scopul acestui loz este de-a strânge suma necesară pentru a finanța participarea delegației României, la Jocurile Olimpice. Se vor scoate la vânzare 1 milion de lozuri. Fiecare loz va costa suma de 5 lei. Prin urmare 30% din câștiguri, din suma totală vor fi redirecționați către Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Speranțele nu sunt mari, iar suma de 300.000 de euro poate fi strânsă în cel mai bun caz.

[wpforms id="6518" title="true"]