STIRI_long

EURO 2024: Elveția speră să la o performanță unică în Germania

fotbal

Elveția, cunoștiința noastră din grupa de calificare, a reușit să ajungă la EURO 2024 și a fost repartizată în grupa A alături de Germania, Ungaria și Scoția. Din această grupă, elvețienii au mari șanse să acceadă în faza următoare. Ei au un lot foarte valoros și pot pune probleme chiar și Germaniei deși va fi foarte greu să se lupte cu ei. Elvețienii au un stil de joc destul de agresiv în care știu să lase spectacolul la o parte atunci când este nevoie.

Elveția este cunoștiința noastră din preliminariile pentru acest EURO 2024. În cele 2 meciuri disputate nu au reușit să ne învingă. Deși sunt o națională puternică, tricolorii le-au ținut piept.

Selecționerul Elveției pentru acest Campionat European este Murat Yakin. Acesta se află la cârma naționalei de aproximativ 3 ani. Ca antrenor a pregătit doar echipe de club din Elveția și în Rusia pentru o perioadă scurtă de timp. Filosofia sa se mulează perfect pentru jocul elvețian, astfel că această selecționată devine periculoasă pentru orice adversar.

Performanțele Elveției

La nivel de primă reprezentativă elvețienii nu au câștigat niciun trofeu la un campionat mondial sau european. Ei se mândresc cu un stil de joc, întotdeauna spectaculos și plăcut publicului spectator. La precedent ediție a Euro, elvețienii au ajuns până în sferturile de finală. Într-un meci disputat chiar la București au reușit să elimine pe Franța în optimi, dar apoi au cedat în fața Spaniei.

Jucători reprezentativi ai Elveției

Elveția a oferit fotbalului, tot timpul jucători de mare valoare. Chiar dacă aceștia nu au câștigat trofee la nivel individual, baloane de aur, au fost intotdeaun în cele mai mari echipe de pe continent. Ei au școli de fotbal extrem de dezvoltate, în care tinerii cresc și apoi ajung mari fotbaliști. Pe această listă a celor mai importanți jucători elvețieni îi putem trece pe Valon Behrami, Xherdan Shaqiri, Hakan Yakin sau Stephan Lichsteiner.

Unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai Elveției în acest moment este Granit Xhaka. Acesta a făcut o carieră frumoasă în cele mai importante campionate  și mai ales în Bundesliga.

Lotul cu care Elveția va ataca EURO 2024 este următorul:

Portari: Gregor Kobel, Yvon Mvogo, Yann Sommer

Fundaşi: Manuel Akanji, Nico Elvedi, Ricardo Rodriguez, Fabian Schar, Leonidas Stergiou, Silvan Widmer, Cedric Zesiger

Mijlocaşi: Michel Aebischer, Zeki Amdouni, Kwadwo Duah, Breel Embolo, Remo Freuler, Ardon Jashari, Dan Ndoye, Noah Okafor, Fabian Rieder, Xherdan Shaqiri, Vincent Sierro, Renato Steffen

Atacanți: Ruben Vargas, Granit Xhaka, Denis Zakaria, Steven Zuber

[wpforms id="6518" title="true"]