STIRI_long

EURO 2024: Ibericii sunt pregătiți să revină în forța de altă dată! Generația s-a schimbat și lotul arată bine!

EURO 2024: Ibericii sunt pregătiți să revină în forța de altă dată! Generația s-a schimbat și lotul arată bine!

Spania își dorește să redevină la EURO 2024, forța care în urmă cu ceva timp domina fotbalul mondial. Ibericii au trecut peste schimbul de generații și acum sunt pregătiți să ridice un nou trofeu. Ei încearcă să ridice din nou celebrul tiki-taka la rangul de artă. Chiar dacă la ultimele turnee finale nu au mai reușit performanțe majore, pentru spanioli acum a venit momentul. După ce Real Madrid a câștigat UEFA Champions League, spaniolii speră să iasă din nou pe străzi în această vară.

La cârma echipei este un antrenor mai puțin cunoscut dar cu mare experiență la nivelui echipelor naționale ale Spaniei. Luis de la Fuente nu a reușit mari performanțe la echipele de club, antrenându-le doar pe Alaves și Athletic Bilbao. În schimb performanțele acestui tehnician au venit la echipele naționale de tineret ale Spaniei. El a antrenat Spania U 18, U 19 și U 21. A reușit să câștige EURO U 19 și U 21. La nivel de seniori a câștigat și Liga Națiunilor. Oare în această vară tehnicianul Spaniei își va completa vitrina cu încă o medalie de campion european?

Performanțele Spaniei

Performanțele Furiei Roja la nivel internațional au venit recent. Perioada 2008 – 2012 a fost perioada de aur a fotbalului spaniol. În 2008 ei au cucerit campionatul european cu Luis Aragonez pe bancă. În 2010 a urmat victoria de la cupa mondială desfășurată în Africa de Sud pentru ca în 2012 să cucerească din nou Euro. Spania a fost prima echipă ce a cucerit consecutive două campionate Europene  și un mondial între ele.

Jucători reprezentativi ai Spaniei

Când vorbim despre jucători reprezentativi ai Furiei Roja lista este una foarte lungă. Cei mai importanți jucători spanioli sunt Xavi, Iniesta, Ramos, Torres și întreaga echipă ce obținea acele performanțe. Toți jucătorii ce au fost la națională în perioada respectovă au pus umărul la acele performanțe.

Lotul cu care Spania va ataca EURO 2024 este următorul:

  • Portari: Unai Simon, Alex Remiro, David Raya
  • Fundași: Jesus Navas, Dani Carvajal, Robin Le Normand, Aymeric Laporte, Nacho Fernandez, Dani Vivian, Pau Cubarsi, Alejandro Grimaldo, Marc Cucurella
  • Mijlocași: Martin Zubimendi, Rodri Hernandez, Mikel Merino, Fabian Ruiz, Pedri, Marcos Llorente, Fermin Lopez, Aleix Garcia, Alex Baena
  • Atacanți: Lamine Yamal, Ferran Torres, Dani Olmo, Nico Williams, Ayoze Perez, Alvaro Morata, Joselu Mato, Mikel Oyarzabal

Spania va avea un traseu foarte greu la acest Euro. Ei au fost repartizați în grupa de foc alături de Italia, Croația și Albania.

[wpforms id="6518" title="true"]