STIRI_long

Euroleague – Spectacolul de sub coș

Euroleague – Spectacolul de sub coș
Distribuie articolul

Euroliga este cea mai puternică întrecere baschetbalistică de pe continent. An de an nivelul baschetului european este în creştere cu jucători ce aleg să vină chiar din NBA. Jocurile din cea mai puternică competiţie baschetbalistică europeană sunt în creştere. Tribunele sunt pline la aproape fiecare meci ceea ce reprezintă un lucru extraordinar.  Şi în ţara noastră baschetul este în creştere în condiţiile în care U Cluj a reuşit o mare performanţă pentru ţara noastră.

Euroliga a ajuns în preajma play-off-ului când miza este una din ce în ce mai mare şi formaţiile nu îşi mai permit paşi greşiţi. Orice meci, orice aruncare la coş este mult mai importantă în acest moment.

După încheierea sezonului regular, primele 6 formaţii s-au calificat direct în sferturile de finală Următoarele 4, cele clasate pe poziţiile 7 – 10 au jucat un turneu de play-in. în urma acestor turnee de calificare în play-off, formaţiile ce au reuşit calificarea sunt Maccabi Tel Aviv şi Baskonia.

În Europa, turneele de calificare se vor juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Câştigătoarea va în Final Four, unde se dispută semifinalele şi finala. Acolo totul este posibil, nu mai există echipe favorite, formaţiile plecând cu aceleaşi şanse.

Program sferturi de finală

Sferturile de finală sunt foarte echilibrate. Fiecare meci este unul extraordinar şi chiar de acum nu mai putem vorbi espre favorite.

Primul sfert este unul 100% spaniol în care se întâlnesc  Real Madrid şi Baskonia.  Realul este considerată a fi favorită, chiar la câştigarea trofeului fiind echipa care a terminat pe primul loc sezonul regular.  Madrilenii au o echipă de top în care cele mai importante nume sunt Tavares, Llull, Rodriguez sauCampazzo. Tavares este unul dintre cei mai buni pivoţi ai acestui sezon din Euroligă. De partea cealaltă, Bakonia a ajuns în play-off în urma turneului play-in şi a primit poziţia a 8-a. Chiar dacă individual nu se ridică la nivelul Realului, cei de la Baskonia formează o echipă foarte puternică. În orice moment pot produce o surpriză.

Barcelona – Olympiakos reprezintă unul dintre cele mai echilibrate dueluri ale sferturilor de finală. Putem spune că şansele sunt 50 – 50. Chiar dacă, spaniolii au două meciuri pe teren propriu, cei de la Oly sunt o echipă matură ce poate obţine două succese. Barca a adus jucători şi din NBA cum este Rubio sau Kalinic, da grecii vin cu precizia aruncărilor de 3 puncte. Dacă sunt prinşi într-o zi bună este foarte greu să le reziste o echipă.

Panathinaikos – Maccabi Tel Aviv pare a fi unuş din cele mai dezechilibrate meciuri. Se întâlnesc ocupantele poziţiilor 2, Panathinaikos şi 7 Maccabi. În acest play-off, Maccabi a pătruns după ce a fost nevoită să participe în play-in. Grecii au arătat pe parcursul acestui sezon că sunt o formaţie foarte puternică ce poate învinge orice echipă. În schimb şi cei de la Maccabi au arătat o putere etraordinară la fiecare meci. Nu trebuie să uităm că ei nu au putut juca pe teren propriu meciurile de acasă din cauză confictelor militare din zonă. Aruncătorii de afară ai israelienilor sunt capabili să se pună cu orice adversar.

Monaco – Fenerbahce. Monaco este una dintre echipele tinere ale Euroligii şi vedem că ei sunt puşi pe mari performanţe încă de la început. Francezii întâlnesc un adversar foarte dificil pe Fenerbahe, care datorită experienţei ştie să abordeze fiecare meci la victorie.

Ne aşteaptă dueluri deosebit de interesante în acest play-off şi aşteptăm cu nerăbdare Final Four-ul pentru a vedea la lucru cele mai bune echipe de pe continent.

Ultimele stiri

[wpforms id="6518" title="true"]