STIRI_long

Farul – HJK Helsinki în această seară de la ora 20:00!

Farul - HJK Helsinki în această seară de la ora 20:00!
Distribuie articolul

Farul – HJK Helsinki în această seară de la ora 20:00!

În această seară se va disputa meciul dintre Farul Constanța și HJK Helsinki de la ora 20:00 pe stadionul din Ovidiu în turul play-off-ului Conference League. Finalul diblei manșe va arăta echipa care se califică în grupele celei-dea III-a competiții europene. Totodată rezultatul va veni împreună cu un bonus financiar în valoare de 2,94 milioane de euro.  Trebuie amintit că până să ajungă în acest moment, ambele echipe au avut de străbătut mai multe tururi preliminar.

Tocmai de aceea „finala” pentru grupele Conference League este așteptată cu nerăbdare. Amândouă au intrat în luptă în turul I preliminar al Champions League, dar Farul Constanța a fost învinsă din primul meci de către Sheriff Tiraspol. HJK Helsinki s-a calificat mai departe, jucând în turul II, depășind-o pe Larne- campioana Irlandei de Nord.

Parcursul în competiție

Farul - HJK Helsinki în această seară de la ora 20:00! / Foto: Farul Constanța
Farul – HJK Helsinki în această seară de la ora 20:00! / Foto: Farul Constanța

În Conference League -Farul Constanța a învins-o pe Urartu (campioana Armeniei), iar în etapa următoare constănțenii au învins echipa Flora Tallin- campioana Estoniei. HJK Helsinki în schimb, fusese calificată în turul II în cea mai importantă competiție. Însă au fost bătuți de formația Finlandeză. În turul III preliminar al Europei League s-au confruntat cu Qarabag- campioana Azerbaijianului. Rezultatul fiind negativ și astfel picând în ultima competiție și anume Conference League.

Avantaje și dezavantaje pentru cele două echipe

Diferența dintre cele două echipe care vor juca în seara aceasta este că HJK Helsinki vine cu 4 victorii consecutive, pe când formația lui Gică Hagi a acumulat trei învingeri în ultimele trei meciuri în SuperLiga României. Conform Transfermarkt gruparea lui Gică Hagi valorează nu mai puțin de 21.04 milioane de euro, pe când formația HJK Helsinki atinge suma de 8,05 milioane de euro. Cel mai bun jucător cotat al lui Gică Hagi este Tudor Băluță cu 2,8 milioane de euro și HJK Helsinki îl au pe Filip Rogic cu 750.000 de euro.

Ultimele stiri

[wpforms id="6518" title="true"]