STIRI_long

Favoritele Euro 2024

Favoritele Euro 2024

Câștigarea unui trofeu la un Campionat European sau la o Cupă Mondială reprezintă visul oricărui copil ce s-a apucat de fotbal. În această vară va avea loc Campionatul European din Germania și jucătorii vor avea ocazia să își îndeplinească un vis, acela de a fi campion european. La startul competiției această postură aparține Italiei, care în urmă cu 4 ani avea să câștige turneul din Anglia, chiar în față țării gazdă pe care a învins-o în finală.

Am ales să facem un articol în această zi pentru dumneavoastră în care să facem un top al celor mai importante formații care sunt și favorite la Euro 2024.

Principalele favorite la câștigarea turneului final din Germania sunt Anglia și Franța.

Franța în frunte cu Kylian Mbappe este una dintre cele mai puternice echipe naționale. Această țară, putem spune că poate alinia chiar și 2 echipe de aceeași valoare. Franța a disputat finala Cupei Mondiale în urmă cu 2 ani pierdută contra Argentinei. Mbappe și compania au fost repartizați într-o grupă destul de dificilă, dar ce este greu pentru această formație?

Cocoșii vor face parte din grupa D alături de Polonia, Olanda și Austria. Pentru a nu avea probleme, francezii trebuie să fie atenți la fiecare meci. La ultimele turnee finale, Franța a demonstrat că este una dintre cele mai puternice formații din Europa și oricând este printre favorite la un turneu final.

Anglia este și ea una dintre favoritele la marele trofeu. Englezii au căpătat experiența turneelor finale în ultimele ediții și de la această ediție se așteaptă foarte multe de la ei. Kane și Bellingham au ajuns la maturitate și de la ei se așteaptă să demonstreze și pe parcursul acestui Euro 2024.

Englezii fac parte din grupa C. În această grupă au mai fost repartizare Serbia, Danemarca și Slovenia. Suporterii speră să își ia revanșa după ediția trecută când au pierdut finala în urma penalty-urilor cu Italia.

Germania nu poate fi exclusă de pe lista favoritelor ținând cont că vor evolua și pe teren propriu în această competiție. Aportul fanilor este foarte important și jucătorii gazdă vor fi împinși de la spate. La prima vedere nemții au parte de o grupă destul de accesibilă în compania Scoției, Ungariei și a Elveției. La ultimele turnee finale, nemții nu au mai reușit performanțe remarcabile, astfel că vor fi foarte motivați și ne putem aștepta la o competiție mare de la ei.

Spania este capabilă de o supriză în orice moment. Tinerii ce s-au ridicat în fotbalul iberic sunt demni de a evolua și la națională. Spania încearcă să îmbine experiența cu tinerețea pentru a reuși un nou turneu de mare clasă. Spaniolii au  primele teste încă din faza grupelor, când vor întâlni formații foarte puternice cum sunt Croația, Italia și Albania.

Pe această listă mai putem trece naționalele Belgiei, Olandei sau a Italiei. Aceste naționale pot face oricând o surpriză în a reuși să facă o mare performanță.  Într-un top al favoritelor naționala României este pe poziția a 20-a. Putem spune că echipa națională este demnă de o performanță mai bună decât pe poziția a 20-a.

O luptă interesantă pe parcursul acestui Campionat European se va da o luptă interesantă pentru Gheata de Aur. Pentru cel mai bun jucător de la Euro lupta se va da între Mbappe, Kane, Bellingham sau Cristiano Ronaldo.  Pe această listă putem trece orice jucător, care va exploda pe parcursul EURO 2024.

Ne așteptăm la un campionat European spectaculos în care se vor naște noi idoli și noi jucători ce vor reprezenta visele tinerilor din noua generație. Campionatul European este cea mai importantă competiție fotbalistică ce se va desfășura în această vară.

[wpforms id="6518" title="true"]