STIRI_long

FCSB – CSU Craiova

După meciul FCSB – CSU Craiova, echipa bucureşteană este deja campioană. Putem spune că este doar o chestiune de timp până când echipa roş albastră va sărbători titlu. În această seară am asistat la jocul dintre FCSB – CSU Craiova.

Joc echilibrat în start

Prima parte a meciului a fost una destul de echilibrată. Ambele formaţii au avut ocazii de a marca dar defensivele şi portarii şi-au făcut treaba. În minutul 29, FCSB a beneficiat de o lovitură de la aproximativ 30 de metri lateral stânga. Cel care avea să execute acea lovitură a fost Florinel Coman. Acesta a ales să execute direct spre poarta adversă. La prima vedere a părut un şut destul de uşor de apărat de portar dar datorită efectului şi a greşelii portarului, scorul a devenit 1-0.

Oltenii au încercat să forţeze în ofensivă dar echipa care avea să puncteze pe tabela de marcaj a fost tot FCSB. După un corner executat de acelaşi Florinel Coman, mingea ajunge în careu la Vlădoiu care o trimite în propria poartă. 2-0 şi FCSB a început să viseze la titlul de campioană.

Fomulele de start:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Chiricheș, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru – Oct. Popescu, Miculescu, Fl. Coman
Rezerve: Udrea, Vlad, Dawa, Haruț, Pandele, Nana Antwi, Toma, Alhassan, Radaslescu, Popa
Antrenor: Elias Charalambous

CSU CraiovaPopescu – Vlădoiu, Maldonado, Badelj, Căpățină – Crețu, Mekvabishvili, Houri – Baiaram, Blesa, Ivan
Rezerve: Lazar, Soiri, Da Silva, Screciu, Bancu, Mateiu, Kozulj, Danciu, Bana, Cîmpanu, Koljic
Antrenor: Ivaylo Petrev

Stadion Arena Națională
Arbitru Ovidiu Hațegan (Arad). Asistenți Mircea Grigoriu (București), Marius Marica (Bistrița Năsăud)
Arbitru VAR Florin Andrei (Târgu Mureș). Asistent VAR Bogdan Dumitrache (București)

În acest meci FCSB a  arătat mai multă maturitate şi o determinare cum rar este văzută. Ei aşteaptă titlul de foarte mult timp şi sunt conştienţi că orice punct e foarte important în această luptă.

O absenţă foarte importantă pentru CSU Craiova, care se pare că a cântărit foarte mult în acest meci a fost cea a lui Mitrită. Vârful oltenilor s-a accidentat în meciul de cupă şi în această seară nu a putut fi pe gazon. Oltenii au venit la acest meci şi obosiţi şi cu moralul la pământ. La mijlocul săptămânii trecute ei au fost eliminaţi din cupa României de Oţelul Galaţi. Practic şi în acest sezon CSU Craiova o să rămână fără trofeu câştigat.

Conform rezultatelor înregistrate în această etapă FCSB a reuşit să se distanţeze la 10 puncte în fruntea Ligii 1. Bucureştenii au adunat 41 de puncte în clasamentul Ligii 1. Pe poziţiile a doua şi a treia se află CSU Craiova şi CFR Cluj, care sunt la egalitate de puncte. Ambele echipe au acumulat 31 de puncte.

Meciurile următoare

Pentru FCSB urmează un meci de titlu pe terenul vechii rivale CFR Cluj. Îm sezoanele trecute lupta dintre cele două formaţii a fost una foarte aprigă pentru titlu şi de fiecare dată au câştigat cei de la CFR. Acum a venit şi rândul roş-albaştrilor. Acel meci de runda următoare poate fi decisiv şi orice urmă de îndoială poate să dispară odată cu acel meci.

Craiova va reveni în faţa propriilor suporteri şi va primi vizita celor de la Farul Constanţa. Craiova, în ciuda dezamăgirii de azi va trebui să continue lupta pentru cupele europene. Acesta a rămas singurul obiectiv pentru ei.

[wpforms id="6518" title="true"]