STIRI_long

Gala Gimnasticii Ritmice Românești 2023

Gala Gimnasticii Ritmice Românești 2023/ Foto: Start-UP Sport Live
Distribuie articolul

În seara de 10 decembrie 2023 tocmai a avut loc Gala Gimnasticii Ritmice Românești 2023. Eveniment creat în cinstea rezultatelor remarcabile obținute în acest an de către România la această ramură, dar și pentru recunoașterea meritelor a tuturor celor ce sunt implicați în a sprijinii și promova gimnastica ritmică. Totodată în cadrul acestei gale s-a oficializat premierea primelor 10 gimnaste cele mai bune din țară.

Topul celor 10 gimnaste ale anului 2023

X – Maia Metea de la CSM Cluj-Napoca, antrenată de Adriana Gîrbă

IX– Ida Waldman de la CS Sportul Studențesc București, antrenată de Alexandra Piscupescu

VIII– Patricia Stanciu de la ACS Dandry București, antrenată de Adriana Mitroi

VII-Cristina Halep de la CSS.nr1 Constanța-CS Sportul Studențesc București, antrenată de doamna Maria Gîrbă

VI– Sabina Enache de la CSM Ploiești, antrenată de Simona Puiu

V– Christina Drăgan de la CS Sportul Studențesc, antrenată de Maria Gîrbă și Irina Deleanu

IV– Andreea Verdeș de la CS Corrado Iași, antrenată de Radu Constantin și fiica dumnealui Radu Cătălina

III– Grupul de Junioare: Lisa Garac( CS Sportul Studențesc București); Alexandra Ariana (CS Sportul Studențesc); surorile Andra Crainic și Carina Crainic (CSM Arad); Năstasa Andreea (CS UNEFS București); surorile Pătrașcu Alexandra și Pătrașcu Irene (CS UNEFS București); și Eva Vencu (CS UNEFS București), antrenate de Ștefania Prioteasa și Alexandra Piscupescu.

II– Amalia Lică de la ACS Dandri București, antrenată de Adriana Mitroi

I– Annaliese Drăgan de la CS Sportul Studențesc- Nimble Rhythmic Gymnastics [USA], antrenată de Alexandra Piscupescu.

Gala Gimnasticii Ritmice 2023 a continuat cu topul celor mai buni antrenori ai anului 2023

I– doamna antrenor emerit Maria Gîrbă ( Antrenor al Lotului Național și Olimpic)

II– Adriana Mitroi ( Antrenor al Lotului Național de Junioare Individual / ACS Dandi București)

III– Alexandra Piscupescu ( Antrenor al Lotului Național de Junioare Individual și Ansamblu. CS Sportul Studențesc și Vicepreședinte al FRGR)

IV- Ștefania Prioteasa (Antrenor al Lotului Național de Ansamblu la Junioare/ CS UNEFS București)

V– Radu Cătălina ( Antrenor -Senioare Individual/ CS Corrado Iași)

VI Chiriac Daniela ( Antrenor al Lotului Național de Ansamblu la Senioare/ CSM Arad)

De asemenea în cadrul acestui eveniment două foste gimnaste au fost chemate pe scenă în aplauzele spectatorilor: Denisa Mailat a fost onorată cu titlu de „maestra sportului” și  Denisa Stoian a fost recompensată pentru toate rezultatele obținute în de-a lungul carierei sale.

În seara aceasta au fost alături de gimnastele ritmice personalități emblematice din lumea sportului românesc. Printre aceștia se numără Anamaria Brânză care totodată le-a ridicat premiile domnilor Mihai Claudiu Covaliu- Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român și George Boroi- Secretar General Comitetul Olimpic și Sportiv Român. De asemenea doamna Elisabeta Lipă-Președinte al Agenției Naționale pentru Sport, a fost prezentă în cadrul galei gimnasticii ritmice 2023.

Organizatori ai Campionatelor Naționale de Gimnastică Ritmică

Nu au fost uitate nici cluburile care au organizat în acest an Campionatele Naționale:  CSM Ploiești ; ACS Ritmic Aly Gim Brașov; CS. Victoria Cumpăna, ACS Carla Ritmic Gim Brașov și CSS Nr1 Constanța.

Prezența mezzosopranei Cristina Trandafir în Gala Gimnasticii Ritmice Românești 2023 a încântat sufletele spectatorilor cu vocea dumneaei inconfundabilă, atât la intonarea Imnului cât și la interpretarea muzicală.

În cadrul acestui eveniment a fost prezentă doamna Doina Stăiculescu – Vice Campioană Olimpică (Los Angeles 1984). De asemenea în cadrul acestui eveniment le-au fost recunoscute toate eforturile celor care susțin gimnastica ritmică și promovează acest sport.

Oameni pasionați din interiorul FRGR au fost recompensați cu mulțumiri, aplauze și atenție

Mircea Dumitru Apolzan- Secretar General FRGR

Gabriela Barbu– Contabil Șef

Ana Luiza Filioreanu– Antrenor Federal FRGR

Alina Dumitrescu – Expert Achiziții FRGR

Evelin Bratu– Referent Specialitate FRGR

Silviu Rădoi – Inspector de Specialitate FRGR

Violeta Gina Mitică – Instructor Sportiv și Organizator Competiții FRGR

Liliana Băescu – mâna dreaptă a gimnasticii ritmice din Ploiești

Președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică

În acest an Irina Deleanu- Președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică a reușit să arate tuturor că imposibilul, poate deveni posibil. La începutul anului puțini ar fi crezut că ramura aceasta va reuși să susțină Campionatul Mondial de Junioare – Cluj-Napoca și iată că datorită încrederii și mobilizării, România a reușit să fie gazda unei competiții de mari anverguri.

Fără dorința doamnei președinte Irina Deleanu și a celor din jurul dumneaei, nu ar fi fost posibil acest lucru. De asemenea un al obiectiv s-a îndeplinit în vara aceasta. La Valencia, senioara Annaliese Drăgan împreună cu doamna Irina Deleanu și susținătorii sportivei au reușit să obțină biletul spre Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

România progresează și gimnastica ritmică din România se face cunoscută din ce în ce mai tare pe plan mondial. Totul se datorează celor care stau zi de zi alături de sportive în a le pregăti, dar și celor care în fiecare zi se gândesc la toate opțiunile pozitive în a se susține și promova gimnastica ritmică din România.

 

Violeta Gina Mitică - Instructor Sportiv și Organizator Competiții FRGR și Irina Deleanu- Președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică/ Foto: Facebook Violeta Mitică
Violeta Gina Mitică – Instructor Sportiv și Organizator Competiții FRGR și Irina Deleanu- Președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică/ Foto: Facebook Violeta Mitică

 

Gazda întregului eveniment a fost frumoasa creatoare digitală Octavia Geamanu.

În 2024 vom auzi multe despre Gimnastica Ritmică din România. Felicitări și succes în continuare!

[wpforms id="6518" title="true"]