STIRI_long

Jocurile Commonwealth s-ar putea să fie găzduite de Malaezia în 2026!

Jocurile Commonwealth s-ar putea să fie găzduite de Malaezia în 2026!
Distribuie articolul

Jocurile Commonwealth sunt în prezent un eveniment fără gazdă. Lucru care s-a întâmplat din cauza statului australian Victoria. Aceștia au anulat toate planurile cu privire la evenimentul ce trebuia să-l găzduiască în vara anului trecut. Statul ar fi renunțat la eveniment din cauza costurilor care au crescut peste calculele inițiale.

Consiliul Olimpic din Malaezia susține că tocmai a primit o invitație oficială din partea Federației Jocurilor Commonwealth. Invitația are ca scop schimbarea gazdei și anume a înlocui statul australian Victoria cu Malaezia.

Președintele Asociației  Jocurilor Commonwealth din Malaezia- Mohamad Norza Zakaria este de părere că șansa pe  are o au în a găzdui acest eveniment sportiv în 202 este cu o adevărat o oportunitate. De altfel nu s-a mai susținut acest eveniment din anul 1998, când pe harta sportivă era unul dintre cele mai emblematice locații.

Pe site-ul web al Consiliului Olimpic din Malaezia (OCM) a apărut o informație cu privire la o sponsorizare. Se pare că suma de 100 de milioane de lire sterline va fi acordată locației de interes și se va putea planifica cu succes următoare ediție ce va avea loc în 2026.

Planurile s-au schimbat brusc

Federația Jocurilor Commonwealth și-a dorit încă din vara anului trecut ca evenimentul să aibă loc. Singurul impediment fiind locul în care să fie găzduit. Astfel Victoria din statul australian s-a auto propus ca voluntar în luna aprilie a anului 2022. Însă organizatorii și-au estimat suma pentru toate costurile fiind circa 2,6 milioane de dolari (1,3 miliarde de lire sterline).

Calculele nu au fost în concordanță cu realitatea. Costurile pentru turneul de 12 zile a sărit la peste 6 miliarde de dolari (3, 08 miliarde lire sterline); luând hotărârea de-a anula evenimentul. Inițial și de drept locul în care ar fi trebuit să se susțină turneul este în Africa de Sud, orașul Durban. Doar că din cauza evenimentului din 2017 li s-au eliminat dreptul de organizare.

Motivul pentru care Durban a fost eliminat de pe lista locațiilor pentru găzduirea turneului de 12 este datorat din cauza problemelor apărute cu bani. La fel ca și în prezent, un alt oraș fusese de acord să ajute și să intre în organizare. Pe vremea aceea Birmingham fusese de acord să găzduiască după nouă luni mai târziu de la incident turneul din 2017.

Ultimele stiri

[wpforms id="6518" title="true"]