STIRI_long

Laura Kenny se retrage din activitatea sportivă!

Laura Kenny se retrage din activitatea sportivă!
Distribuie articolul

Cea mai de succes sportivă olimpică din lumea ciclismului se retrage din activitate. Laura Kenny în vârstă de 31 de ani a reușit să câștige cinci medalii de aur olimpice și șapte titluri de Campion Mondial.

Sportiva își dorise să fie prezentă la Jocurile Olimpice 2024 din Paris, dar viața de familie și rolul de mamă a doi copii a făcut-o să ajungă la final de carieră. De altfel Laura Kenny are tot sprijinul venit din partea soțului ei, fostul ciclist Sir  Jason Kenny.

Un parcurs strălucitor

În anul 2012 bifase cel de-al treilea titlu mondial, iar publicul credea în forțele ei. Motiv pentru care Jocurile de la Londra 2012, îi adusese medalia de aur la întrecerea feminină. Totodată rezultatul obținut de ciclistă o trimisese direct ca și componentă în echipa națională.

Laura Kenny recunoaște adesea că anul 2012 a fost punctul culminant al carierei sale. La doar două săptămâni, viața îi se schimbase definitiv. O dată cu încheierea evenimentului olimpic, Jason Kenny își prezenta relația cu sportiva olimpică.

2016 avea să reprezinte un an important pentru Laura Kenny. Prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio, reușește să bifeze un titlu istoric. Anume Laura Kenny devine prima femeie britanică care obține patru titluri olimpice.

2020 reprezintă una an greu pentru Laura Kenny, prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obține medalia de argint și se înscrie ca fiind prima femeie britanică ce obține medalii de aur la trei Jocuri Olimpice consecutive. De altfel fiind și cea mai de succes ciclistă din Istoria Jocurilor Olimpice.

În anul 2024 fusese programată în a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Trebuia să fie prezentă la Cupa Națiunilor din Canada. Competiție ce ar fi avut loc în luna Aprilie. Doar că planurile îi s-au schimbat și prin urmare și-a anunțat în mod oficial retragerea din activitatea sportivă.

Ce urmează în viața Laurei Keeny?

În anul 2021 primise onorurile ale Anului și la acel moment afirmase că este de acord cu noile încercări. Dorința ei este de-a crea lucruri în a ajuta noua generație să evolueze. Crearea unei academii este o ide, cu condiția ca ea nu antreneze, deoarece susține că presiunea pe care o are un antrenor este mult prea mare pentru aceasta. În schimb este acolo și va fi pentru a susține tinerii și să profite de oportunitățile pe care le au în a-și îndeplini visele.

Ultimele stiri

[wpforms id="6518" title="true"]