STIRI_long

Reușește Albania să încurce calculele din Grupa Morții?

Reușește Albania să încurce calculele din Grupa Morții?

Albania nu speră la o mare performanță pentru că a realizat-o deja prin calificarea la acest turneu final. Fotbalul din această țară se află în continuă dezvoltare și acest lucru am simțit-o și noi pe propria piele la EURO 2016. În acest moment albanezii au una dintre cele mai slab cotate naționale prezente la EURO 2024. Ei au fost repartizați în grupa morții alături de Italia, Spania și Croația. La prima vedere nu vor avea șanse de a obține punct sau puncte. Totuși în această grupă ei sunt echipa ce pot încurca socotelile. Chiar dacă în niciun meci nu vor porni ca favoriți, minge este rotundă și își vor juca șansele până la ultimul fluier.

Tehnicianul acestei naționale este Sylvinho. Acesta este un tehnician Brazilian în vârstă de 50 de ani. La nivel de antrenorat nu a obținut mari performanțe și în CV nu are niciun trofeu câștigat. Totuși să ajungi la un turneu final de Campionat European cu o națională așa de mică nu este deloc o performanță de neglijat.

Performanțele Albaniei

Așa cum am mai spus, Albania este o națională destul de mică c nu a contat până acum în fotbalul mondial și european. Prima mare realizare a lor a fost calificarea la EURO 2016 unde a reușit să ne învingă chiar pe noi. Acea victorie reprezintă una dintre marile realizări ale fotbalului albanez cu care se mândresc și astăzi. Un rezultat de egalitate sau o victorie în cadrul acestei grupe ar depăși victoria împotriva României.

Jucători reprezentativi ai Albaniei

Albanezii nu se pot lăuda cu o listă foarte lungă de jucători extraordinari. Fotbaliștii din această țară au impresionat mai mult prin determinare și spiritul de echipă arătat. Un astfel de exemnplu este al lui Erik Cana, acesta fiind foarte mult timp căpitanul naționalei. Un alt jucător cunoscut al acestei naționale este Hysaj care a evoluat la Napoli. Djimsiti este în acest moment cel mai cunoscut albanez. Acesta a evoluat pentru Atalanta în Serie A.

Lotul cu care Albania va ataca EURO 2024 este următorul:

  • Portari: Etrit Berisha, Elhan Kastrati, Thomas Strakosha, Simon Simoni
  • Fundași: Ivan Balliu, Mario Mitaj, Elseid Hysaj, Arlind Ajeti, Berat Djimsiti, Enea Mihaj, Ardan Ismajli, Marash Kumbulla, Nasser Aliji
  • Mijlocași: Medon Berisha, Klaus Gjasula, Nedim Bajrami, Qazim Laci, Ernest Muci, Ylber Ramadani, Kristjan Asllani, Amir Abrashi
  • Atacanți: Jasir Asani, Rey Manaj, Taulant Seferi, Armando Broja, Mirlind Daku, Aber Hoxha

 

[wpforms id="6518" title="true"]