STIRI_long

Tenismenul Petru-Alexandru Luncanu a fost suspendat!

Tenismenul Petru-Alexandru Luncanu a fost suspendat!
Distribuie articolul

În vârstă de 34 de ani, Petru-Alexandru Luncanu a fost suspendat  pe un interval de 5 ani. Cauza care a adus această interdicție se datorează multiplelor încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis, a confirmat vineri Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.

Raj Parker este cel care a judecat cazul și a menționat cinci acuzații exprimate de ITIA. Se pare că legătura principală este trucarea de meciuri în perioada 2017-2021, dar și lipsa de cooperare cu ancheta ITIA din 2022.

Ofițerul independent, Parker a mai subliniat că tenismenul român a încălcat TACP prin manipulare și influență mai multe configurații la unele meciuri jucate; fiind complice la favorizarea directă și indirectă la rezultatele finale pentru pariuri.

Sportivul  renunțat la decizia în care și-a dat acceptul pentru analizarea telefonului mobil, care a fost cerut de anchetatorul ITIA, conform Agerpres și a  respins toate acuzațiile care îi sunt atribuite. Însă Petru-Alexandru Luncanu are interdicție în a se mai antrena, asiste la orice eveniment din tenis care este organizat de spiritele internaționale din tenis.

Jucătorul a fost amendat cu suma de 40.000 de dolari și toate aceste interdicții sunt valabile până la data de 8 iunie 2028.

[wpforms id="6518" title="true"]