STIRI_long

Victor Osimhen este cel mai bun fotbalist din Africa! Cum a reușit la acest statut? Sportivul are o poveste impresionantă

Victor Osimhen este cel mai bun fotbalist din Africa! Cum a reușit la acest statut? Sportivul are o poveste impresionantă/ Foto: Nour Aknajja/Sports Inc/empics/picture alliance
Distribuie articolul

Victor Osimhen în vârstă de 24 de ani este născut în Nigeria, dar face parte din gruparea lui Napoli. Sportivul a avut o copilărie grea din cauza sărăciei. Mai exact cartierul Olusosun reprezenta zona cea mai dezafectată din cauza mediului neprielnic de trai, vise și în crearea unui viitor. Localnici, la fel și Victor Ocimhen erau obligați să suporte mirosul înțepător al depozitului de deșeuri. Fiind situat la doar câțiva zeci de metri de cartierul fotbalistului.

Victor Osimhen s-a lovit și de cea mai dureroasă pierdere în copilărie. Din cauza traiului, mama lui murise mult prea devreme. Astfel fusese crescut de tatăl lui și încurajat de fratele cel mare. Andrew era unul din stâlpii familiei, deoarece vindea ziare cu scopul de-ai îndeplini visul fratelui său mai mic. Osimhen își dorea să devină fotbalist.

Prima lui pereche de ghete

Deși Andrew vindea ziare, suma pe care o obținea nu-i permitea în ai achiziționa o pereche de ghete. Astfel Osimhen își găsise prima lui pereche de ghete la groapa de gunoi din Olusosun. Momentul acesta a fost crucial pentru micuțul visător, deoarece își pusese în gând să devină precum idolul lui. Un jucător de elită precum era atacantul de la Chelsea și Coasta de Fildeș – Didier Drogba.

2015 este cel mai semnificativ an

Antrenorul Emmanuel Amuneke este unul dintre tehnicieni care îi observă potențialul tânărului jucător, Victor Osimhen. Astfel este selectat pentru Nigeria la Cupa Mondială FIFA U17- 2015 din Chile. Determinarea și aflat la doar un pas de realizarea visului său, Osimhen a a profitat de această ocazie.

Atacantul reușise să marcheze 10 goluri în șapte jocuri pentru a trimite Nigeria la cel de-al cincilea titlu. De cealaltă parte a ecranului, familia starului în devenire se afla la o familie din vecini pentru a avea ocazia în al vedea în direct pe teren.

Visul lui devine realitate

În anul 2018 atacantul nigerian este lăsat să plece de la echipa Wolfsburg din Bundesliga. Urmând o călătorie lungă, până ce-a ajuns la Napoli. Victor Osimhen se acomodase foarte bine în sânul echipei și ambiția îi se putea observa pe teren. Nigerianul în vârstă de 24 de ani reușise că o trimită pe Napoli la primul titlu în cei 33 de ani.

11 Decembrie 2023 este seara în care Victor Osimhen câștigă cel mai valoros premiu individual masculin din fotbalul african și anume titlul de „CAF Footballer of the Year”.

 

Ultimele stiri

[wpforms id="6518" title="true"]