STIRI_long

Victorie pentru Real Madrid în semifinala UEFA Champions League! Nemții sunt indignați de acest rezultat!

Victorie pentru Real Madrid în semifinala UEFA Champions League! Nemții sunt indignați de acest rezultat!

Real Madrid și-a adjudecat victoria în fața celor de la Bayern Munchen cu scorul de 2-1 în  returul semifinalei UEFA Champions League. Meciul a fost unul intens și spectaculos, deoarece miza fusese cu adevărat importantă. Nebunie, fericire și extaz sunt cele trei stări ce pot fi descrise de pe Stadionul Santiago Bernabeu. Madrilenii au avut motive întemeiate să sărbătorească acest succes, împotriva celor de la Bayern Munchen.

Pe terenul din Germania

Pe terenul celor de la Bayern Munchen se disputase turul întâi din semifinala UEFA, moment în care ambele echipe reușise să obțină egalitatea cu scorul de 2-2. Un rezultat echilibrat, amintind de finala unui meci în care Real Madrid condusese cu scorul 1-0; în timp ce Bayern Munchen se bucura de scorul 2-1.

Între timp a doua formație din Germania – Borussia Dortmund reușise să obțină un scor frumos de 2-0 împotriva francezilor. Motiv pentru care PSG a fost eliminat din UEFA Champions League și întreaga vină a picat pe umerii lui Kylian Mbappe. În schimb Borussia Dortmund sărbătoarea alături de fani succesul înregistrat și cel mai probabila ar fi fost un real derby UEFA Champions League al Germaniei. Însă Real Madrid le-a spulberat această șansă.

Prima repriză: Real Madrid – Bayern Munchen

Madrilenii au fost în formă bună, reușind să contureze primele ocazii la poarta adversarilor, apărătorul fiind nimeni altul decât Manuel Neuer. În minutul 6, Spectatorii de pe Santiago Bernabeu erau pregătiți să aclame reușita lui Dani Carvajal, care reușise o centrare perfectă pentru Rodrygo. Atacantul brazilian trebuia doar să trimită mingea spre poară, dar nu-l nimerise.

În minutul 13, atacantul brazilian intră în contact cu mingea, încercând să-l trimită direct în poartă. Însă Rodrygo nimerise  doar stâlpul porții a celor de la Bayern din interiorul careului, spre dezamăgirea suporterilor.

În minutul 28, atacantul celor de la Bayern Munchen- Harry Kane intră în posesia balonului, șutând direct spre poarta lui madrilenilor, dar Andriy Lunin respinsese mingea în corner.

A doua repriză : Real Madrid – Bayern Munchen

Real Madrid s-a întors cu forțe proaspete de la vestiar și cu gândul de-a forța mingea. Astfel formația a creionat mai multe ocazii cu ajutorul lui Rodrygo. Motiv pentru care în minutul 58, executa din lovitură liberă un șut periculos. Doar că Neuer, portarul celor de la Bayern Munchen reușise să respingă mingea. În minutul 95, brazilianul Vinicius șutează exploziv spre poarta neamțului, dar și de data aceasta reușise să respingă mingea peste bara transversală.

În minutul 69 Bayer Munchen reușește să deschidă scorul prin execuția lui Alphonso Davies. Jucătorul trecuse de Lunin cu un șut frumos la colțul lung. Bayern s-a bucurat scurt timp, deoarece galacticii nu s-au lăsat, iar două minute mai târziu; în minutul 71 Real Madrid înscrie un gol, dar care se anulează din cauza faultului realizat de Nacho împotriva lui Kimmich.

Madrilenii n-au renunțat gândul de-a îi egala în primă fază și în minutul 88, Joselu reușește să speculeze greșeala lui Neuer. În timp ce Vinicius șutase de la cel puțin 25 de metri spre poartă. În minutul 90+13 Joselu reușește să marcheze un gol cu poarta liberă, după ce Rudiger îi fixează mingea datorită centrării perfect executate; finalizându-se la scorul de 2-1 împotriva Bayern Munchen în minutul 90+15.

Victorie pentru Real Madrid în semifinala UEFA Champions League! Nemții sunt indignați de acest rezultat!/ Foto: Profimedia
Victorie pentru Real Madrid în semifinala UEFA Champions League! Nemții sunt indignați de acest rezultat!/ Foto: Profimedia

Nemții sunt indignați de acest rezultat

Real Madrid a fost într-o formă excelentă și deși Bayern Munchen a deschis scorul, galacticii nu s-au lăsat intimidați de strategia oaspeților. Motiv pentru care jucătorii din peninsula iberică au jucat la foc continuu pe teren, încercând să treacă peste scorul egal de 1 la 1.

Cu toate acestea Bayern Munchen este dezamăgită de modul cum s-a arbitrat, deoarece gruparea marcase un gol frumos la ultima fază, care ar fi putut schimba echilibrul meciului. Arbitrii sunt cei care au greșit, întrerupând jocul, chiar înainte ca mișcarea să fie încheiată. Astfel aceștia nu au reușit să confirme sau să infirme dacă este vorba despre un ofsaid și dacă între-adevăr golul trebuia să fie anulat.

Victorie pentru Real Madrid în semifinala UEFA Champions League! Nemții sunt indignați de acest rezultat!/ Foto: Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-a / IPA / Profimedia
Victorie pentru Real Madrid în semifinala UEFA Champions League! Nemții sunt indignați de acest rezultat!/ Foto: Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-a / IPA / Profimedia

Presa din Germania acuză intervenția arbitrilor și sunt de părere că  „Jucătorul lui Bayern nu era în ofsaid, dar faptul că arbitrul a fluierat a făcut imposibilă intervenția VAR. E incredibil”. Ceea ce s-a întâmplat în seara precedentă pe Stadionul Santiago Bernabeu, devenise un studiu de caz pentru mai multe posturi de televiziune specializate pe această nișă.

Surprinzător este că poziția pe care a avut-o jucătorul de la Bayern Munchen rămâne una controversată. În timp ce greșeala arbitrilor a fost clar vizibilă. Tușierul Tomasz Listkiewicz din Polonia a ridicat fanionul, înainte ca momentul să fie încheiat și arbitrul central Szymon Marciniak a fluierat; motiv pentru care i-a împiedicat pe VAR să intervină.

[wpforms id="6518" title="true"]